Tilbake

Loffkake med ost og hvitløk

God til salat eller pasta.
Ingredienser  
2-3 dl melk
2 egg
50 g gjær
2 ss olje
1 1/2 ts salt
2 ss sukker
ca. 8 dl hvetemel

Oppå:
rikelig med hvitløkspulver og revet ost
Slik gjør du
Varm melken til 37 grader. Visp inn eggene og løs gjæren opp i væsken. Rør inn olje, salt, sukker og mel til en smidig deig som slipper bollen. La den heve lunt og tildekket, til dobbel størrelse. Kna deigen og form den til en rund kake som legges i en smurt og strødd springform. Hev til dobbel størrelse. Dryss hvitløspulver og revet ost over. Stek loffkaka nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 200-220 grader. Dersom osten blir for mørk mot slutten av steketida, kan du legge et stykke bakepapir over.
Kilde: ho Wenche