Nøttedrømmen |
|
Ei oppskrift frå TINE. Veldig god og ikkje særleg søt, så her kan det etast lengje...:)
Sjokoladekremen må lagast kvelden før. Sitronsafta gjer kremen spesielt god.
|
Ingredienser |
|
Botn: 250 gr hasselnøttkjerner 100 gr sukker 4 egg 2 ss kveitemjøl 1 ts bakepulver
Sjokoladekrem: 1 pl Dronningsjokolade 4 dl kremfløyte sitronsaft (1 ss ?)
Pynt: 3 dl kremfløyte Litt av sjokoladekremen
|
|
Slik gjør du |
Mal nøttekjernene. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett nøttemasse, mjøl og bakepulver og bland alt forsiktig med eggedosisen. Hell i smurt form og steik. Rund kakeform, 24 cm. 175 grader, ca 30 minutt.
Kok opp fløyte og sjokolade. Tilsett sitronsafta. Avkjøl og sett i kjøleskapet til neste dag.
Del botnen i to lag. Visp sjokoladefløyten forsiktig til ein luftig krem. Ta av litt i ein sprøytepose til pynt. Fyll kaka med resten. Visp kremfløyten og dekk kaka utanpå. Pynt kaka med resten av sjokoladekremen.
|
Kilde: Lillian i Grimstad |