Tilbake

Karamellpudding

Funne i eit vekeblad, sendt inn av ei dame frå Eresfjord. Populær både hos store og små her i huset! Kan med fordel doblast. Eg erstattar vaniljesukkeret med 1/2 opna og skrapa vaniljestang.
Ingredienser Bilde
Glasur til forma:
75 gr sukker
2 ss vatn +

Pudding:
4 egg
75 gr sukker
1 ts vaniljesukker evt vaniljestang
5 dl lettmjølk (eller h-mjølk)

Evt litt krem til pynt.
Karamellpudding
Slik gjør du
Glasuren:
Hell sukker og vatn i ei avlang kakeform eller ein kasserolle. Sett kokeplata på full styrke med forma oppå, slik at sukkeret smeltar. Skru ned varmen når sukkeret byrjar å bli brunt. Rør så bruninga blir jevn og fordel den i forma. Bruk tjukke gryteklutar og vend på forma slik at massen blir jevnt fordelt.

Pudding:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker/stang i 40-50 lette tak. Rør i mjølka. Sil blandinga og ha den i den glaserte forma. Sett forma i vatnbad (varmt vatn) i langpanna på 125-130 grader og la stå til puddingen er stiv, men litt skjelvande. Den treng minst 45 min, kjem an på form og mengde.

Puddingen på biletet er laga med h-mjølk, det er dobbel porsjon i brødform, den sto i omnen nesten to timar.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Lillian i Grimstad