Tilbake

Søte krydderkjeks

Deigen står over natta. Kjeksene er svært holdbare når de oppbevares i tett boks. Nok til 6 brett
Ingredienser  
125 g smør
250 g sirup
250 g sukker
2 egg
2-3 ts sitronolje (apotek)
eller finrevet skall av en sitron
1 ss malt koriander
1 ss kanel
1 ts malt ingefær
1 ts nellik
1/2 ts pepper
1 ts hornsalt
500 g hvetemel
Slik gjør du
Ha smør, sirup og sukker i en litt stor kjele. La dette smelte over lav varme til sukkeret er oppløst. Trekk kjelen av varmen og la den bli litt avkjølt. Visp inn egg og sitrondreper eller finrevet skall. Bland det tørre og rør det godt inn sirupsblandingen. Skrap ned fra kanten og legg lokk over kjelen. La den stå kjølig til neste dag. Ta deigen i lange strimler opp fra kjelen. Ta litt mel på hendene og trill deigen til fingertykke pølser som deles i biter. Er deigen kald, behøver du ikke mel på benken. Trill runde, nøttestore biter, legg de med god avstand på ovnsbrett med papir. Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter. Avkjøl de litt på brettet før de legges på rist. Oppbevar i tett boks.
Kilde: ho Wenche