Amerikansk krydderkake |
|
Lettvint å lage, saftig og holdbar. Den smaker best når den har stått noen dager. La den ligge nederst i kjølskapet. Skal den oppbevares lenger enn 2-3 uker, bør den dypfryses.
|
Ingredienser |
|
200 g smør 4 1/2 dl vann 3 dl rosiner 3 dl sukker 1 ss malt ingefær 1 ss malt kanel 1 ts malt pepper 1 ts malt nellik 1 egg 7 dl mel 1 ss bakepulver
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Ha i vann, rosiner og sukker iblandet krydder. La det koke over lav varme i knapt 10 minutter. Avkjøl blandingen mens ovnen varmes til 180 grader. Visp egget sammen med gaffel, hell det i kjelen. Rør inn mel med bakepulver. Hell røra i smurt og strødd form (2 liter) eller to mindre former. Stek nederst i ovnen i ca. 50-60 minutter, avhengig av om du har en eller to former. Avkjøl kaka i formen over rist, gjerne i 2-3 timer, slik at den "setter" seg. Ta kaka ut av formen og pakk den løst inn i et stykke bakepapir. Pakk den deretter i plast eller folie, eller legg den i kakeboks.
|
Kilde: ho Wenche |
|