Tilbake

Marmorerte sjokoladeruter

En ganske spesiell sjokoladekake...
Ingredienser  
Røre 1:
1 egg
3/4 dl eplejuice
3 ss melk
3 ss olje
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 dl kakao
172 ts bakepulver
1 dl (50 g) hakket kokesjokolade
3 ss hakkede valnøttkjerner

Røre 2:
120 g lett kremost
1 egg
2 ss sukker
Slik gjør du
Visp lett sammen egg, juice, melk og olje. Bland det tørre i en stor bolle. Ha i juiceblandingen og bland alt. Sett til side 1 dl av røra og hell resten i en liten form (20 cm) med bakepapir.
Mos osten med egg og sukker til en jevn masse. Hell den over røra i formen. Fordel resten av sjokoladerøra i små klatter oppe. Dra en kniv gjennom kaka slik at den marmoreres. Stek kaka midt i ovnen i 40-45 minutter ved 175 grader. Avkjøl kaka i formen over rist. Hvelv og skjær i mindre ruter ved servering.
Kilde: ho Wenche