Marmorerte sjokoladeruter |
|
En ganske spesiell sjokoladekake... |
Ingredienser |
|
Røre 1: 1 egg 3/4 dl eplejuice 3 ss melk 3 ss olje 1 ts vaniljesukker 2 1/2 dl hvetemel 1 1/2 dl sukker 1 dl kakao 172 ts bakepulver 1 dl (50 g) hakket kokesjokolade 3 ss hakkede valnøttkjerner
Røre 2: 120 g lett kremost 1 egg 2 ss sukker
|
|
Slik gjør du |
Visp lett sammen egg, juice, melk og olje. Bland det tørre i en stor bolle. Ha i juiceblandingen og bland alt. Sett til side 1 dl av røra og hell resten i en liten form (20 cm) med bakepapir. Mos osten med egg og sukker til en jevn masse. Hell den over røra i formen. Fordel resten av sjokoladerøra i små klatter oppe. Dra en kniv gjennom kaka slik at den marmoreres. Stek kaka midt i ovnen i 40-45 minutter ved 175 grader. Avkjøl kaka i formen over rist. Hvelv og skjær i mindre ruter ved servering.
|
Kilde: ho Wenche |