Karlsbaderboller |
|
Deigen lages med mange eggeplommer, det gjør den litt tyngre.
12-14 stykker.
|
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 2 dl melk 3-4 eggeplommer 25 g gjær 1/4 ts hornsalt 3/4 dl sukker ca. 7 dl hvetemel
Mandelfyll: 2-3 dl malte/finhakkede mandler 2 dl melis 2-3 ss vann
Mandeldekke: 3/4 dl hvetemel 3/4 dl sukker 3/4 dl hakkede mandler 3 ss (50 g) mykt smør
Til pensling: sammenvispet egg
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Ha i melk og eggeplommer. La væsken bli fingervarm. Smuldre gjæra i bakebollen. Ha i lunken væske og rør til gjæra er oppløst. Rør inn hornsalt, sukker og passe med mel til en smidig deig som slipper bollen. Hev til dobbel størrrelse. Rør sammen mandelfyll og mandeldekke hver for seg. Trill deigen til boller som trykkes flate. Legg en teskje fyll på hver. Trekkopp kanten og klem eller snurr dem sammen. Pensle bollene med egg og dypp dem i mandeldekke. Sett bollene med skjøten ned på kledd stekebrett. Hev 20 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter ved 220 grader.
|
Kilde: ho Wenche |