Tilbake

Karlsbaderboller

Deigen lages med mange eggeplommer, det gjør den litt tyngre. 12-14 stykker.
Ingredienser Bilde
100 g smør
2 dl melk
3-4 eggeplommer
25 g gjær
1/4 ts hornsalt
3/4 dl sukker
ca. 7 dl hvetemel

Mandelfyll:
2-3 dl malte/finhakkede mandler
2 dl melis
2-3 ss vann

Mandeldekke:
3/4 dl hvetemel
3/4 dl sukker
3/4 dl hakkede mandler
3 ss (50 g) mykt smør

Til pensling:
sammenvispet egg
Karlsbaderboller
Slik gjør du
Smelt smøret. Ha i melk og eggeplommer. La væsken bli fingervarm. Smuldre gjæra i bakebollen. Ha i lunken væske og rør til gjæra er oppløst. Rør inn hornsalt, sukker og passe med mel til en smidig deig som slipper bollen. Hev til dobbel størrrelse. Rør sammen mandelfyll og mandeldekke hver for seg. Trill deigen til boller som trykkes flate. Legg en teskje fyll på hver. Trekkopp kanten og klem eller snurr dem sammen. Pensle bollene med egg og dypp dem i mandeldekke. Sett bollene med skjøten ned på kledd stekebrett. Hev 20 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter ved 220 grader.
Kilde: ho Wenche