Urtebrød med pesto |
|
12 stykker. Best nystekte og lune.
|
Ingredienser |
Bilde |
25 g gjær 50 g margarin/smør 2 1/2 dl melk 1/2 ts salt ca. 6 dl hvetemel
Fyll. ca. 2 dl basilikumblader 1-2 hvitløkbåter 2 ss pinjenøtter 1/2 dl revet frisk parmesanost ca. 1 dl olivenolje salt, pepper
|
|
|
Slik gjør du |
Bland alt til fyllet i en matmølle. Ha i olje, litt om gangen. Smak til med salt og pepper. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og tilsett melk. La det bli fingervarmt. Hell det over gjæren og rør til den løser seg opp. Rør i salt og det meste av melet. Arbeid deigen smidig og blank. Ha den på melet bord og kjevle ut til en firkantet leiv, ca. 40x40 cm. Smør et tynt lag pesto over og rull deigen sammen. Skjær den i 12 tykke biter, legg de i smurte muffinsformer. Dekk med plast, hev i ca. 45 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter. La de hvile 5 minutter før de løsnes fra formene.
|
Kilde: ho Wenche |
|