Tilbake

Appelsinkake II

En nydelig kake som passer godt i påsken!
Ingredienser Bilde
185 g smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
1 ts revet appelsinskall
1 1/4 dl rømme
1 1/4 dl siktet mel
2 1/2 ts bakepulver, siktet
3/4 dl siktet kakao
3/4 dl saft fra appelsin

Glasur
100 g hakket sjokolade
50 g smør
1/2 - 3/4 dl melis
Appelsinkake II
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker lett og luftig i en bolle. Tilsett eggene, et av gangen, og pisk godt for hvert egg. Tilsett appelsinsakll og rømme og pisk til alt er godt blandet. Tilsett skiftvis de tørre ingrediensene og appelsinsaft. Pisk til blandingen er glatt. Hell deigen i smurt form og stek i ca. 35 min.

Glasur
Smelt sjokoladen i vannbad og rør forsiktig til alt har smeltet. Pisk smør og sukker med håndmikser til blandingen er lett og luftig. Hell i sjokoladen og pisk til alt er blandet. Fordeles jevnt over kaken.
Kilde: Rita (oppskrift og foto)