Ganacheterte m/saus |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
2 1/2 dl knuste, søte kjeks 100 g pekannøtter, knuste 1 ss brunt sukker 1 ss kokosmasse 1/4 ts kanel 90 g smeltet smør
Fyll: 3/4 dl fløte 250 g mørk, hakket sjokolade 1 ts kaffepulver
Saus: 60 g smør 1 1/4 brunt sukker 3/4 dl fløte
|
|
|
Slik gjør du |
Forvarm ovnen til 160 grader. Pensle en 23 cm med smeltet smør eller olje. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett smeltet smør. Rør med tresleiv til ingrediensene er godt blandet. Fordel blandingen jevnt i bunnen og på sidene av den smurte formen. Stekes i ca. 20 min. La deigbunnen hvile i formen i 5 min før den legges på en stekeris til avkjøling.
Fyll: Ha fløten i en kjele og kok den opp. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Tilsett fløte og kaffepulver. Rør i blandingen med en tresleiv til ingrediensene er godt blandet. Hell fyllet over den stekte deigbunnen og sett kaken i kjøleskapet.
Saus: Bland smør og sukker i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til smøret har smeltet og sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Tilsett fløten og rør med tresleiv til alt er godt blandet. Avkjøl sausen
Serveres i tynne kileformede stykker m ed saus og evt. pisket krem
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Rita (oppskrift og foto) |
|