Mørlefse |
|
En gammel oppskrift som jeg har arvet etter min mor. En skikkelig "tjukk-lefse" ! |
Ingredienser |
|
1 beger rømme Like mye sur melk (kefir) 1 liten kopp smeltet smør 2 1/2 kopp sukker 3 ss Hornsalt Hvetemel tilpasses, men det skal ikke være mye mel
Krem 200 g smør ca 200 g melis (etter smak) Kanel etter smak
|
|
Slik gjør du |
Alle ingrediensene blandes for hånd - rør så lite som mulig. Kjevles rett på bakepapir, ca. 3-4 mm tykke og ca 20 cm i diameter. Stekes ved 200 grader i ca 10-15 min.
Krem Alle ingrediensene piskes til en "krem" og smøres på lefsene. Legg to og to sammen med krem imellom og del i trekanter.
|
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: Rita |