Tilbake

Mørlefse

En gammel oppskrift som jeg har arvet etter min mor. En skikkelig "tjukk-lefse" !
Ingredienser  
1 beger rømme
Like mye sur melk (kefir)
1 liten kopp smeltet smør
2 1/2 kopp sukker
3 ss Hornsalt
Hvetemel tilpasses, men det skal ikke være mye mel

Krem
200 g smør
ca 200 g melis (etter smak)
Kanel etter smak
Slik gjør du
Alle ingrediensene blandes for hånd - rør så lite som mulig.
Kjevles rett på bakepapir, ca. 3-4 mm tykke og ca 20 cm i diameter. Stekes ved 200 grader i ca 10-15 min.

Krem
Alle ingrediensene piskes til en "krem" og smøres på lefsene. Legg to og to sammen med krem imellom og del i trekanter.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Tradisjonsmat, Uten egg
Kilde: Rita