Tilbake

Tyttebærbrød

Ingredienser Bilde
Dag 1:
2 dl lunkent vann
1 dl havregryn
1/2 dl kruskakli
1/2 dl linfrø
2 dl tyttebær
1 ss salt
1 ss sukker

Dag 2:
1/2 dl lunkent vann
1 pakke tørrgjær
ca. 9 dl hvetemel
Tyttebærbrød
Slik gjør du
Rør sammen alle ingrediensene til første dag og la blandingen stå over natta.
Bland i vann og gjær og rør i hvetemel til deigen slipper bakebollen.
La deigen heve 30 minutter. Elt den på melet bord og form den til et rundt brød. Legg brødet på bakepapirkledd plate med klede over, hev videre i 50 minutter.
Stekes i 40-50 minutter ved 200 grader. Avkjøl på rist.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata
Kilde: ho Wenche