Tyttebærbrød |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Dag 1: 2 dl lunkent vann 1 dl havregryn 1/2 dl kruskakli 1/2 dl linfrø 2 dl tyttebær 1 ss salt 1 ss sukker
Dag 2: 1/2 dl lunkent vann 1 pakke tørrgjær ca. 9 dl hvetemel
|
|
|
Slik gjør du |
Rør sammen alle ingrediensene til første dag og la blandingen stå over natta. Bland i vann og gjær og rør i hvetemel til deigen slipper bakebollen. La deigen heve 30 minutter. Elt den på melet bord og form den til et rundt brød. Legg brødet på bakepapirkledd plate med klede over, hev videre i 50 minutter. Stekes i 40-50 minutter ved 200 grader. Avkjøl på rist. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata |
Kilde: ho Wenche |