Kardemommebrød fra Sverige |
|
Gir rundt 40 kaker. |
Ingredienser |
|
4 dl hvetemel 2 dl sukker 2 ts malt kardemomme 1 1/2 ts bakepulver 1/4 ts salt 2 egg 1 eggeplomme 125 g mandler |
|
Slik gjør du |
Sett ovnen på 215 grader. Bland alt, arbeid deigen sammen med fingrene. Del den i fire deler, rull de til 3 cm tykke pølser. Pensle pølsene med en blanding av egg og melk. Legg de på kledd stekeplate. Senk varmen til 190 grader, stek stengene i 15 minutter. Ta platen ut av ovnen og skjær de varme stengene i 2 cm tykke skiver på skrå. Skyv de litt fra hverandre og sett platen tilbake i ovnen. Skru av ovnsvarmen og la kakene tørke med ovnsdøren på gløtt. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |
|