Fransk eplepai |
|
Denne paien er ekstra frisk og god. Serveres med stivpisket kremfløte, rømme eller vaniljeis.
Nok til 6-8 personer. |
Ingredienser |
|
Paideig: 4 dl hvetemel 3 ss sukker 1/2 ts vaniljesukker 1/2 ts bakepulver 100 g smør eller margarin 1 egg 2 ss vann
Fyll: 1 kg syrlige epler 1 sitron 2 dl sukker (2 ss likør) 1 liten boks aprikoser |
|
Slik gjør du |
Elt sammen ingrediensene til deigen. La den stå kaldt en time. Kjevle deigen til en rund leiv som brettes 4-dobbelt. Legg den i smurt form (30 cm i diameter), og brett ut. Press deigen mot sidene av formen, prikk bunnen med gaffel, kle deigen med smurt folie. La den stå i ovnen i 15 minutter ved 225 grader. Ta vekk folien etter 6 minutter. Skrell eplene og del de i båter. Bland halvparten av eplene med sitronsaft og 1 dl sukker. Kok resten til mos med litt vann, 1 dl sukker og revet sitronskall (smak evt. til med likør). La aprikosene renne av, og mos de gjennom en sikt. Bre eplemosen over den halvstekte paien og dekk med eplebåter. Stek paien videre i 20 minutter ved samme temperatur. Bre aprikosmosen over den varme paien og avkjøl den før servering. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |
|