Rabarbrakake med mandellokk |
|
En lekker dessert med sprøtt mandellokk.
Server lunken med iskald, stivpisket kremfløte til.
Nok til 5-6 personer. |
Ingredienser |
|
3/4 kg rabarbra 1 1/2 dl sukker 2 ts maisenamel
Deig: 4 egg 1 1/4 dl sukker 100 g mandler eller hasselnøttkjerner
|
|
Slik gjør du |
Rens rabarbraen, skjær den i små stykker. Legg den i smurt, ildfast form. Bland sukker og maisenamel og strø det over. Dekk formen med lokk eller folie. La rabarbraen stå i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter, eller til den er myk. Pisk eggeplommer og sukker godt. Ha i malte mandler (eller nøtter). Pisk eggehvitene helt stive og vend de inn i blandingen. Bre mandeldeigen over rabarbraen og stek kaken ved 175 grader i ca. 30 minutter. |
Kilde: ho Wenche |
|