Tilbake

Rabarbrakake med mandellokk

En lekker dessert med sprøtt mandellokk. Server lunken med iskald, stivpisket kremfløte til. Nok til 5-6 personer.
Ingredienser  
3/4 kg rabarbra
1 1/2 dl sukker
2 ts maisenamel

Deig:
4 egg
1 1/4 dl sukker
100 g mandler eller
hasselnøttkjerner
Slik gjør du
Rens rabarbraen, skjær den i små stykker. Legg den i smurt, ildfast form.
Bland sukker og maisenamel og strø det over.
Dekk formen med lokk eller folie. La rabarbraen stå i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter, eller til den er myk.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Ha i malte mandler (eller nøtter). Pisk eggehvitene helt stive og vend de inn i blandingen.
Bre mandeldeigen over rabarbraen og stek kaken ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Kilde: ho Wenche