Jordbærterte fra Frankrike |
|
Bruk meierismør i deigen og la den stå kaldt før utkjevlingen -
da skal kaka bli sprø ! |
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 2 1/2 dl hvetemel 1/2 dl sukker 1 eggeplomme 1 ss vann
Fyll: 1 eggeplomme 1 ss sukker 1 ts vaniljesukker 1 plate gelatin 1 1/2 dl kremfløte 1/2 -1 l jordbær 2 ss ripsgelé
Pensling: sammenpisket egg
|
|
|
Slik gjør du |
Hakk smøret i melet. Ha i sukker og så eggeplommene, som er pisket med litt vann. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå kaldt en time. Kjevle ut deigen og brett den i tre deler. Gjenta kjevling og bretting. Legg den ferdigkjevlede deigen på bakepapir på stekeplata. Lag en runding med baketrinse, ca 25 cm i diameter. Ta ut en ca. 1 cm bred remse langs kanten. Pensle deigen med sammenpisket egg, plasser remsen oppå rundingen langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel og stek den ved 200 grader i ca. 15 minutter. Til fyllet røres eggeplommen med sukker og vaniljesukker. Ha i smeltet gelatin og stivpisket kremfløte. Fyll kremen i den kalde tertebunnen. Dekk med halve jordbær. Smelt ripsgeléen med 1 dl vann og pensle bærene. La terten stå kaldt til den skal serveres. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |