Tilbake

Jordbærterte fra Frankrike

Bruk meierismør i deigen og la den stå kaldt før utkjevlingen - da skal kaka bli sprø !
Ingredienser Bilde
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1 eggeplomme
1 ss vann

Fyll:
1 eggeplomme
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 plate gelatin
1 1/2 dl kremfløte
1/2 -1 l jordbær
2 ss ripsgelé

Pensling:
sammenpisket egg
Jordbærterte fra Frankrike
Slik gjør du
Hakk smøret i melet. Ha i sukker og så eggeplommene, som er pisket med litt vann.
Arbeid deigen raskt sammen. La den stå kaldt en time.
Kjevle ut deigen og brett den i tre deler. Gjenta kjevling og bretting. Legg den ferdigkjevlede deigen på bakepapir på stekeplata.
Lag en runding med baketrinse, ca 25 cm i diameter. Ta ut en ca. 1 cm bred remse langs kanten. Pensle deigen med sammenpisket egg, plasser remsen oppå rundingen langs kanten.
Prikk bunnen med en gaffel og stek den ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Til fyllet røres eggeplommen med sukker og vaniljesukker. Ha i smeltet gelatin og stivpisket kremfløte. Fyll kremen i den kalde tertebunnen. Dekk med halve jordbær.
Smelt ripsgeléen med 1 dl vann og pensle bærene. La terten stå kaldt til den skal serveres.
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche