Amorinas fantastiske kake |
|
Den har mye godt fyll. Like god til kaffe som til dessert - eventuelt med vaniljesaus eller stivpisket kremfløte til. Rekker til 10-12 personer. |
Ingredienser |
|
6 dl hvetemel 1 ts sukker 50 g gjær 200 g smør eller margarin 2 egg egg til pensling
Fyll: 100 g smør eller margarin 1 dl sukker 1 ts vaniljesukker 2 dl rosiner 2 dl grovhakkede nøtter 4 ss finhakket sukat 1 dl hakkede coctailbær
Pynt: perlesukker mandler |
|
Slik gjør du |
Bland det tørre og smuldre inn gjæren. Hakk inn smøret med en kniv. Ha i eggene, ett om gangen. Arbeid deigen raskt sammen. Kjevle ut deigen på melstrødd bakebord. Gjem en bit deig til lokk. Kle en smurt, rund form med løs bunn (22-24 cm) med deigen. La den heve i 25 minutter. Rør sammen fyllet og ha i formen. Brett deigkanten ned over fyllet. Pensle den nedbrettede kanten med sammenpisket egg. Legg på lokket, press kantene sammen med en gaffel. Pensle lokket med sammenpisket egg. Strø med perlesukker og hakkede mandler. Stek kaka ved 225 grader i ca. 30 minutter. |
Kilde: ho Wenche |