Tilbake

Lureboller

De er hule, derfor kalles de "lureboller". De smaker godt og er raske å lage. 30 stykker.
Ingredienser  
50 g gjær
2 dl melk
1/2 dl sukker
6-7 dl hvetemel
150 g smør eller margarin

Fyll:
100 g smør eller margarin
1/2 dl sukker
1 ss vaniljesukker

Pensling og pynt:
sammenpisket egg
melis
Slik gjør du
Smuldre gjæren og hell over den kalde melka. Ha i sukker og mel, litt om gangen.
La smøret bli mykt, elt det i deigen. Strø på litt mel og la deigen heve i 10 minutter.
Arbeid den smidig på bakebordet. Del den i to emner som kjevles ut til firkantede leiver.
Skjær hver leiv i ca. 15 trekanter. Rør sammen fyllet og fordel det på trekantene.
Brett deigen over fyllet.
Legg bollene i papirformer, la de heve til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 time).
Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Sikt melis over de avkjølte bollene.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: ho Wenche