Lureboller |
|
De er hule, derfor kalles de "lureboller". De smaker godt og er raske å lage.
30 stykker. |
Ingredienser |
|
50 g gjær 2 dl melk 1/2 dl sukker 6-7 dl hvetemel 150 g smør eller margarin
Fyll: 100 g smør eller margarin 1/2 dl sukker 1 ss vaniljesukker
Pensling og pynt: sammenpisket egg melis |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren og hell over den kalde melka. Ha i sukker og mel, litt om gangen. La smøret bli mykt, elt det i deigen. Strø på litt mel og la deigen heve i 10 minutter. Arbeid den smidig på bakebordet. Del den i to emner som kjevles ut til firkantede leiver. Skjær hver leiv i ca. 15 trekanter. Rør sammen fyllet og fordel det på trekantene. Brett deigen over fyllet. Legg bollene i papirformer, la de heve til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 time). Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ved 225 grader i ca. 10 minutter. Sikt melis over de avkjølte bollene. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: ho Wenche |
|