Danske smørbirkes |
|
De passer både til frokost og til formiddagskaffe - eller som kuvertbrød til suppe eller salat.
15 stykker. |
Ingredienser |
|
50 g gjær 1 dl melk 1/2 ts salt 1 ts sukker 1 egg 100 g smør eller margarin 5-6 dl hvetemel
Pensling: sammenpisket egg valmuefrø |
|
Slik gjør du |
Rør ut gjæren i den kalde melka. Ha i salt, sukker og egg. Skjær smøret i. Ha i melet, arbeid deigen blank og smidig. La deigen hvile noen minutter, den skal ikke heve seg. Kjevle ut til en avlang leiv, ca. 20 x 65 cm. Pensle med sammepisket egg. Brett leiven tredobblet langsetter, snu den slik at skjøten kommer ned mot bordet. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær deigen i 4-5 cm brede biter. Legg de på bakepapir på stekeplaten. La de heve i 10-15 minutter, stek så i 8-10 minutter ved 225 grader. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |
|