Tilbake

Danske smørbirkes

De passer både til frokost og til formiddagskaffe - eller som kuvertbrød til suppe eller salat. 15 stykker.
Ingredienser  
50 g gjær
1 dl melk
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 egg
100 g smør eller margarin
5-6 dl hvetemel

Pensling:
sammenpisket egg
valmuefrø
Slik gjør du
Rør ut gjæren i den kalde melka. Ha i salt, sukker og egg.
Skjær smøret i. Ha i melet, arbeid deigen blank og smidig.
La deigen hvile noen minutter, den skal ikke heve seg.
Kjevle ut til en avlang leiv, ca. 20 x 65 cm.
Pensle med sammepisket egg.
Brett leiven tredobblet langsetter, snu den slik at skjøten kommer ned mot bordet.
Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Skjær deigen i 4-5 cm brede biter. Legg de på bakepapir på stekeplaten.
La de heve i 10-15 minutter, stek så i 8-10 minutter ved 225 grader.
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche