Lekkerbiter med sjokoladekrem |
|
God til kaffe eller som dessert.. 24 stykker. |
Ingredienser |
|
100 g smør eller margarin 2 1/2 dl sukker 1 egg 100 g kokesjokolade 4 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1/2 ts natron 1/2 ts salt 1 ts vaniljesukker 100 g nøtter 1 dl sur melk 1 dl søt melk
Sjokoladekrem: 1 dl vann 1 dl sukker 3 eggeplommer 150 g smør 50 g kokesjokolade 1 ts vaniljesukker
Pynt: valnøttkjerner |
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker godt, ha i egget. Smelt sjokoladen i en plastpose i kokende vann, bland den i røra. Bland sammen det tørre og hakkede nøtter. Ha i røra vekselsvis med væsken. Bre røra ut i smurt og strødd langpanne. Stek ved 225 grader i ca. 20 minutter eller til kaka er gjennomstekt... Sjokoladekremen: Kok vann og sukker til en seig og tyktflytende sukkerlake (7-8 minutter). Rør eggeplommene sammen. Hell den varme sukkerlaken i under pisking. Pisk videre til blandingen er noe avkjølt, pisk så inn smøret, litt om gangen. Tilsett smeltet sjokolade og vaniljesukker. Del kaka i to bunner. Legg de sammen med sjokoladekrem mellom lagene og oppå. Skjær kaka i små firkanter og pynt de med valnøttkjerner. |
Kilde: ho Wenche |