Tilbake

Sachertorte

Den østerrikske mesterbakeren Franz Sacher skal ha bakt denne for første gang i 1832. Nok til 10-12 personer. Serveres med stivpisket kremfløte. OBS ! Hvis glasuren gryner seg, kan du tilsette et par ss varmt vann og røre kraftig over svak varme.
Ingredienser  
150 g smør eller margarin
1 3/4 dl sukker
5 egg
150 g kokesjokolade
2 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
2 dl aprikosmos
125 g smør
1 eggeplommer
3/4 dl sukker
50 g kokesjokolade

Glasur:
1 dl vann
1/2 ss smør
100 g kokesjokolade
3/4 dl sukker
Slik gjør du
Skill plommer og hviter. Rør smør og sukker godt og ha i eggeplommene, en om gangen. Smelt sjokoladen i en plastpose i varmt vann, ha den i røra. Pisk eggehvitene helt stive. Bland mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i hvitene. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i sjokoladerøra og ha den i smurt, strødd form (1 1/2 liter). Stek kaka ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. La kaka avkjøles noe før den hvelves. Del den i tre bunner, smør aprikosmos på alle tre. Rør smøret til fyllet mykt. Ha i eggeplomme, sukker og smeltet sjokolade og bre kremen på to av bunnene. Legg alle bunnene sammen. Til glasuren kokes vann og sukker sammen til laken blir tyktflytende. Smelt sjokoladen, rør sukkerlake og smør inn. Rør til glasuren blir blank og seig. Smør den over kaka og la den stivne.
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche