Sachertorte |
|
Den østerrikske mesterbakeren Franz Sacher skal ha bakt denne for første gang i 1832.
Nok til 10-12 personer. Serveres med stivpisket kremfløte.
OBS !
Hvis glasuren gryner seg, kan du tilsette et par ss varmt vann og røre kraftig over svak varme. |
Ingredienser |
|
150 g smør eller margarin 1 3/4 dl sukker 5 egg 150 g kokesjokolade 2 1/2 dl hvetemel 2 ts bakepulver
Fyll: 2 dl aprikosmos 125 g smør 1 eggeplommer 3/4 dl sukker 50 g kokesjokolade
Glasur: 1 dl vann 1/2 ss smør 100 g kokesjokolade 3/4 dl sukker |
|
Slik gjør du |
Skill plommer og hviter. Rør smør og sukker godt og ha i eggeplommene, en om gangen. Smelt sjokoladen i en plastpose i varmt vann, ha den i røra. Pisk eggehvitene helt stive. Bland mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i hvitene. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i sjokoladerøra og ha den i smurt, strødd form (1 1/2 liter). Stek kaka ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. La kaka avkjøles noe før den hvelves. Del den i tre bunner, smør aprikosmos på alle tre. Rør smøret til fyllet mykt. Ha i eggeplomme, sukker og smeltet sjokolade og bre kremen på to av bunnene. Legg alle bunnene sammen. Til glasuren kokes vann og sukker sammen til laken blir tyktflytende. Smelt sjokoladen, rør sukkerlake og smør inn. Rør til glasuren blir blank og seig. Smør den over kaka og la den stivne. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |
|