Frokostbrød med havregryn |
|
Havregryn gjør brødet ekstra saftig.
Egnet for frysing. To brød. |
Ingredienser |
Bilde |
2,5 dl vann 2,5 dl melk 4 dl havregryn 50 g smør 1 ss honning ca. 14 dl hvetemel 1 pose tørrgjær 2 ss salt |
|
|
Slik gjør du |
Kok opp vann og melk. Vent til blandingen er fingervarm, hell den over havregrynene. Smelt smør, tilsett honning og bland i havregrynene. Ha i tørrgjær og salt i ca. 8 dl hvetemel, rør dette med havregrynsblandingen. Arbeid resten av melet gradvis inn i deigen. Elt godt. Hev under plast ca. 1 time til dobbel størrelse. Form deigen til to runde brød, legg de på kledd plate. Etterhev under klede ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle brødene med vann og dryss over havregryn. Stek brødene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: ho Wenche |
|