Tilbake

Frokostbrød med havregryn

Havregryn gjør brødet ekstra saftig. Egnet for frysing. To brød.
Ingredienser Bilde
2,5 dl vann
2,5 dl melk
4 dl havregryn
50 g smør
1 ss honning
ca. 14 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ss salt
Frokostbrød med havregryn
Slik gjør du
Kok opp vann og melk.
Vent til blandingen er fingervarm, hell den over havregrynene.
Smelt smør, tilsett honning og bland i havregrynene.
Ha i tørrgjær og salt i ca. 8 dl hvetemel, rør dette med havregrynsblandingen.
Arbeid resten av melet gradvis inn i deigen. Elt godt.
Hev under plast ca. 1 time til dobbel størrelse.
Form deigen til to runde brød, legg de på kledd plate.
Etterhev under klede ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
Pensle brødene med vann og dryss over havregryn. Stek brødene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: ho Wenche