Grove parisere |
|
4 stykker. |
Ingredienser |
|
50 g gjær 1/2 liter lunkent vann 2 ts salt 1 ts honning 300 g grov sammalt hvete ca. 600 g hvetemel
2 ss olje grovt salt |
|
Slik gjør du |
Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet, ha i resten av vannet sammen med salt, honning, sammalt hvete og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen godt og la den heve ca. 1/2 time. Elt deigen igjen, evt. med litt mere mel. Del den i fire deler og trill ut til pariserbrød. Legg brødene på bakepapirkledd plate, pensle med olje tilsatt litt lunkent vann og dryss de med litt grovt salt. Etterhev brødene i ca. 30 minutter. La brødene stå i 250 grader varm ovn i ca. 10 minutter, slå av varmen og la brødene stå i ovnen i 10 minutter til. Avkjøl brødene på rist.
Obs: Det grove saltet løser seg opp hvis du legger brødene i tett plastpose eller fryser dem. Brød som er drysset med grovt salt bør derfor oppbevares i papir eller klede inntil de skal spises. |
Kilde: ho Wenche |
|