Tilbake

Grove parisere

4 stykker.
Ingredienser  
50 g gjær
1/2 liter lunkent vann
2 ts salt
1 ts honning
300 g grov sammalt hvete
ca. 600 g hvetemel

2 ss olje
grovt salt
Slik gjør du
Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet, ha i resten av vannet sammen med salt, honning, sammalt hvete og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen godt og la den heve ca. 1/2 time. Elt deigen igjen, evt. med litt mere mel.
Del den i fire deler og trill ut til pariserbrød. Legg brødene på bakepapirkledd plate, pensle med olje tilsatt litt lunkent vann og dryss de med litt grovt salt.
Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
La brødene stå i 250 grader varm ovn i ca. 10 minutter, slå av varmen og la brødene stå i ovnen i 10 minutter til.
Avkjøl brødene på rist.

Obs: Det grove saltet løser seg opp hvis du legger brødene i tett plastpose eller fryser dem. Brød som er drysset med grovt salt bør derfor oppbevares i papir eller klede inntil de skal spises.
Kilde: ho Wenche