Muffinsboller |
|
|
Ingredienser |
|
50 g gjær 100 g smør 3 dl melk 1 egg 1 dl sukker 1/2 ts salt 9 dl hvetemel
Fyll: 50 g smør 1/2 dl sukker 1/2 dl hakkede mandler |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i en bolle og hell i den kalde melka. Smelt smøret, hell det i bollen og rør til gjæren er oppløst. Visp sammen egget og tilsett halvparten. Ha i sukker, salt og hvetemel. Arbeid deigen kraftig. Bruk to spiseskjeer og fyll klatter av deigen i om lag 30 muffinsformer som du har satt på stekeplata. Rør sammen smør, sukker og mandler til fyllet. Trykk litt fyll ned midt i hver form - bruk to teskjeer. La muffinsbollene heve på et varmt og trekkfritt sted i 30-40 minutter. Pensle med resten av egget og stek 7-10 minutter ved 250 grader. |
Kilde: ho Wenche |
|