Epleskum med makroner og krem |
|
|
Ingredienser |
|
1 kg epler ca. 1 dl vann ca. 125 g sukker 1 delt vaniljestang 1 eggehvite 18 store makroner 1/2-1 dl likør, portvin eller søt sherry etter smak
Krem: 3 dl kremfløte 2 eggeplommer 2 ts sukker 1-2 ss likør eller portvin eller søt sherry 50 g kokesjokolade
|
|
Slik gjør du |
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i små biter og kok dem i vannet over svak varme til en tykk mos. Visp mosen jevn, ha i sukker og den delte vaniljestanga. La mosen småkoke noen minutter til. Avkjøles. Ha i eggehviter og visp mosen kraftig i noen minutter eller til den er lett og luftig. Dynk makronene med likør eller hetvin og legg de i en dessertskål sammen med epleskummet. Visp fløten til en lett krem, visp inn eggeplommer og sukker og smak til kremen med likør eller hetvin. hell kremen over epleskummet og dryss desserten med grovt revet eller høvlet sjokolade. |
Kilde: ho Wenche |
|