Valnøttbrød |
|
Du kan bytte ut valnøttene med hasselnøtter. Smaker godt med en vellagret ost og nytraktet te. |
Ingredienser |
Bilde |
4 dl grovt rugmel 6 dl hvetemel 1 ss salt 50 g gjær 4 dl vann 3 ss olivenolje 1 ss smør 1 ts honning 100 g grovhakkete valnøtter (evt. hasselnøtter) |
|
|
Slik gjør du |
Bland alt det tørre. Varm vannet fingervarmt og ha i olje,smør og honning. Bland gjær med litt av det lunkne vannet og rør gjær og væske i det tørre. Elt deigen godt og ha i nøtter. Hev deigen under plast ca. 1 time til dobbelt størrelse. Legg deigen i rund, smurt form (24 cm i diameter). Etterhev under klede ca. en halv time. Snitt brødet i ruter med en skarp kniv, dryss over hvetemel. Stek brødet nede i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader. Avkjøl på rist.
|
Kilde: ho Wenche |
|