Tilbake

Valnøttbrød

Du kan bytte ut valnøttene med hasselnøtter. Smaker godt med en vellagret ost og nytraktet te.
Ingredienser Bilde
4 dl grovt rugmel
6 dl hvetemel
1 ss salt
50 g gjær
4 dl vann
3 ss olivenolje
1 ss smør
1 ts honning
100 g grovhakkete valnøtter (evt. hasselnøtter)
Valnøttbrød
Slik gjør du
Bland alt det tørre.
Varm vannet fingervarmt og ha i olje,smør og honning.
Bland gjær med litt av det lunkne vannet og rør gjær og væske i det tørre.
Elt deigen godt og ha i nøtter.
Hev deigen under plast ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Legg deigen i rund, smurt form (24 cm i diameter).
Etterhev under klede ca. en halv time.
Snitt brødet i ruter med en skarp kniv, dryss over hvetemel.
Stek brødet nede i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader.
Avkjøl på rist.

Kilde: ho Wenche