Hvetekake med sjokolade |
|
Kaka er satt sammen av mange mindre boller (snurrer), som kan stekes som egne bakverk om ønskelig. |
Ingredienser |
|
50 g gjær 50 g smør 2 dl melk 1/2 dl sukker 2 ts vaniljesukker 3 egg ca. 8 dl hvetemel
Fyll: 4 ss mykt smør 50 g sjokolade 1 ts kanel eller skallet av 1 appelsin
Glasur av melis, kakao og appelsinsaft smøres over. |
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og ha i melka. Rør gjæren ut i lunken væske, ha i egg, sukker og vaniljesukker. Rør godt. Elt inn nesten alt melet til en smidig deig. La deigen heve under plast til dobbel størrelse , ca. 30 minutter. Ta eigen opp og elt den om. Kjevle ut til 45x60 cm. Bre mykt smmør over og dryss på revet sjokolade eller revet appelsinskall. Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i 2,5 cm tykke skiver. Legg skivene med litt avstand imellom i en smurt, liten langpanne. Om det ikke er plass til alle, kan de stekes for seg. Etterhev kaka under plast ca. 30 minutter. Stek nederst i ovnen ved 210 grader i ca. 40 minutter. Enkle boller stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: ho Wenche |
|