Tilbake

Hvetekake med sjokolade

Kaka er satt sammen av mange mindre boller (snurrer), som kan stekes som egne bakverk om ønskelig.
Ingredienser  
50 g gjær
50 g smør
2 dl melk
1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
ca. 8 dl hvetemel

Fyll:
4 ss mykt smør
50 g sjokolade
1 ts kanel eller
skallet av 1 appelsin

Glasur av melis, kakao og appelsinsaft smøres over.
Slik gjør du
Smelt smøret og ha i melka. Rør gjæren ut i lunken væske, ha i egg, sukker og vaniljesukker. Rør godt. Elt inn nesten alt melet til en smidig deig. La deigen heve under plast til dobbel størrelse , ca. 30 minutter.
Ta eigen opp og elt den om. Kjevle ut til 45x60 cm. Bre mykt smmør over og dryss på revet sjokolade eller revet appelsinskall. Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i 2,5 cm tykke skiver. Legg skivene med litt avstand imellom i en smurt, liten langpanne. Om det ikke er plass til alle, kan de stekes for seg. Etterhev kaka under plast ca. 30 minutter. Stek nederst i ovnen ved 210 grader i ca. 40 minutter. Enkle boller stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: ho Wenche