Tilbake

Amerikansk eplekake

Nok til 8-10 personer. Kaken kan også lages med aprikoser eller plommer. Serveres nystekt, gjerne med krem til.
Ingredienser Bilde
4 1/2 dl hvetemel (275 g)
1 1/2 ts bakepulver
2 ss farin (25 g)
125 g smør eller margarin
1/2 dl revet ost
1!/2 dl melk
4 epler
3/4 dl brunt sukker (50 g)
1/2 ts kanel
1 ss smeltet smør
Amerikansk eplekake
Slik gjør du
Bland mel, bakepulver og farin.
Smuldre inn smøret, bland i osten.
Ha i så mye melk at deigen blir passe fast. Kna den lett.
Klapp deigen ut i en liten langpanne.
Stikk kjernehusene ut av eplene, skjær de i båter, legg de i rader på deigen.
Dryss over en blanding av kanel og brunt sukker. Fordel smeltet smør over.
Stek kaka 25-30 minutter ved 225 grader nederst i ovnen.
Kilde: ho Wenche