Amerikansk eplekake |
|
Nok til 8-10 personer.
Kaken kan også lages med aprikoser eller plommer.
Serveres nystekt, gjerne med krem til. |
Ingredienser |
Bilde |
4 1/2 dl hvetemel (275 g) 1 1/2 ts bakepulver 2 ss farin (25 g) 125 g smør eller margarin 1/2 dl revet ost 1!/2 dl melk 4 epler 3/4 dl brunt sukker (50 g) 1/2 ts kanel 1 ss smeltet smør
|
|
|
Slik gjør du |
Bland mel, bakepulver og farin. Smuldre inn smøret, bland i osten. Ha i så mye melk at deigen blir passe fast. Kna den lett. Klapp deigen ut i en liten langpanne. Stikk kjernehusene ut av eplene, skjær de i båter, legg de i rader på deigen. Dryss over en blanding av kanel og brunt sukker. Fordel smeltet smør over. Stek kaka 25-30 minutter ved 225 grader nederst i ovnen. |
Kilde: ho Wenche |
|