Tilbake

Sachertorte II

Ingredienser  
Bunn:
125 g smør
125 g mørk sjokolade
4 egg
1 1/4 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 1/4 dl aprikosmarmelade

Sjokoladekrem:
2 dl matfløte
2 1/2 ss smør
250 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Bryt sjokoladen i biter, smelt den over svak varme i lag med smøret. Skill eggene og rør en og en eggeplomme inn i sjokoladesausen. Ha i sukker og sikt i hvetemel med bakepulver. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og bland de forsiktig i. Hell røra i godt smurt springform (24 cm). Stek nederst ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Sjokoladekremen: Kok opp fløten og smøret. Trekk kjelen tilside, ha i små sjokoladebiter og rør til all sjokoladen er oppløst.
Del kaka etter avkjøling i tre lag. Fordel marmeladen over to av bunnene, bre deretter litt sjokoladekrem på og legg de oppå hverandre. Legg bunnen uten marmelade på toppen. Fordel resten av sjokoladekremen over hele kaka og sett den kaldt. Eventull overflødig krem kan brukes til pynting med border f.eks.
Kilde: ho Wenche