Skotsk terte |
|
Nok til 12 personer. |
Ingredienser |
|
300 g skåldede, malte mandler 300 g melis 2 eggehviter
Fyll: 1 boks aprikoser 1 liten boks ananas grønne druer 2 plater gelatin sitron |
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene. Bland mandler og melis, rør så inn de piskede eggehvitene. Fordel knapt halvparten av massen på et stykke bakepapir eller folie som legges på stekeplaten. Sprøyt resten av marsipanmassen langs kanten og lag et rutenett på 12 ruter. Stek terten ved 200 grader i 12 minutter - eller til den får fin farge. La fruktsaften renne av. Skjær ananas i mindre biter, del druene i to og fjern steinene. Aprikosene kan være halve. Pynt terten med frukten (i hver rute). Bløt gelatinen i kaldt vann, la den renne av seg. Smelt den i 2 dl av fruktlaken. Smak til med frisk sitronsaft og la geléen bli tyktflytende før den helles skjevis over frukten.
|
Kilde: ho Wenche |
|