Sommerkake med hvit rom |
|
Nok til seks personer.
Serveres med friske jordbær og pisket krem/fløteskum.
Kaken kan stekes og dynkes med sukkerlake dagen før.
|
Ingredienser |
|
Kake 1/3 pakke gjær (15 gram) 4 ss lunkent vann 4 ss melk 225 g hvetemel (3 3/4 dl) 5 ss sukker korn fra en vaniljestang 2 egg 75 g mykt smør
Sukkerlake 250 g sukker (ca. 3 dl) 2 1/2 dl vann 1 dl hvit rom
|
|
Slik gjør du |
Kake: Rør gjæren ut i en blanding av vann og melk. Tilsett mel, sukker og vaniljekorn. Pisk eggene lett sammen og rør dem i deigen litt etter litt. Slå den godt sammen. Fordel smøret i små porsjoner på deigen. Dekk deigen til og hev den på et lunt sted i ca. 1 time. Elt deigen godt og fordel den i en smurt, teflonbelagt randform (ca. 2 liter). Etterheves i ca. 45 min. Stek den midt i ovnen i 10 minutter ved 225 grader, deretter 20 minutter ved 175 grader. La kaken avkjøles litt i formen og vend den deretter på en stekerist.
Sukkerlake: Kok sukker og vann i en kjele. Kok laken inn ved svak varme og uten lokk til ca. 2½ dl (ca. 15 min.). Ta kjelen fra varmen og ha i rom.
Vend den avkjølte kaken tilbake i randformen og prikk den med en strikkepinne. Fordel sukkerlaken over kaken og la den trekke i minst 2 timer.
Ved serveringen vendes kaken på et fat. Legg jordbærene i midten av kaken. Server krem/fløteskum i en skål ved siden av.
|
Kilde: ho Wenche |
|