Dundeekake med whisky |
|
En mektig kake som holder seg minst en måned hvis den pakkes i plast eller folie. Holdbar i tre måneder i fryseren. |
Ingredienser |
|
250 g smør 250 g sukker, gjerne brunt 4 store egg skallet av en appelsin 1 dl appelsinsaft skallet av en sitron 300 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 1 ts kanel 2 ss whisky
Fyll: 250 g rosiner (lyse og mørke) 125 g korinter 50 g apsikat 50 g sukat 50 g mandler 50 g coctailbær 2 ss hvetemel hele, skåldede mandler til pynt
|
|
Slik gjør du |
Hakk coctailbær og mandler og bland alle ingrediensene til fyllet med melet. Rør smør og sukker porøst og lett, ha i ett og ett egg. Bland i revet sitrusskall. Ha i mel med bakepulver og kanel, vekselsvis med appelsinsaft blandet med whisky. Vend fyllet forsiktig i. Bre røren ut i en godt smurt springform (24 cm) og legg mandler på toppen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 1/2 time. |
Kilde: ho Wenche |
|