Tilbake

Dundeekake med whisky

En mektig kake som holder seg minst en måned hvis den pakkes i plast eller folie. Holdbar i tre måneder i fryseren.
Ingredienser  
250 g smør
250 g sukker, gjerne brunt
4 store egg
skallet av en appelsin
1 dl appelsinsaft
skallet av en sitron
300 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
2 ss whisky

Fyll:
250 g rosiner (lyse og mørke)
125 g korinter
50 g apsikat
50 g sukat
50 g mandler
50 g coctailbær
2 ss hvetemel
hele, skåldede mandler til pynt


Slik gjør du
Hakk coctailbær og mandler og bland alle ingrediensene til fyllet med melet.
Rør smør og sukker porøst og lett, ha i ett og ett egg. Bland i revet sitrusskall. Ha i mel med bakepulver og kanel, vekselsvis med appelsinsaft blandet med whisky.
Vend fyllet forsiktig i. Bre røren ut i en godt smurt springform (24 cm) og legg mandler på toppen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 1/2 time.
Kilde: ho Wenche