Tilbake

Dansk limepai

Terte med limekrem og marengslokk.
Ingredienser  
Bunn:
100 g smør
150 g hvetemel
2-3- ss kaldt vann

Kremfyll:
3 dl vann
2 1/2 ss maisenna
60 g sukker
25 g smør
3 sammenpiskede eggeplommer
1 dl limesaft
revet skall av en limefrukt

Marengs:
3 stivpiskede eggehviter
6 ss sukker
Slik gjør du
Smuldre smøret i melet og samle deigen med litt vann.
La den hvile kjølig en time. Kjevle deigen ut og kle en terteform med den (ca. 23 cm).
Kok opp vann, maisenna, sukker og smør. La koke i 1-2 minutter.
Pisk den kokende blandingen i eggeplommene. Ha i limesaften og skallet. La kremen avkjøles.
Forstek bunnen ved 200 grader i 12-15 minutter nederst i ovnen. Fyll limekremen i bunnen. Bland forsiktig sukker i de stive eggehvitene og fordel marengsen over kremen. Stek videre 15-20 minutter ved 160 grader nederst i ovnen.
Kilde: ho Wenche