Dansk limepai |
|
Terte med limekrem og marengslokk. |
Ingredienser |
|
Bunn: 100 g smør 150 g hvetemel 2-3- ss kaldt vann
Kremfyll: 3 dl vann 2 1/2 ss maisenna 60 g sukker 25 g smør 3 sammenpiskede eggeplommer 1 dl limesaft revet skall av en limefrukt
Marengs: 3 stivpiskede eggehviter 6 ss sukker |
|
Slik gjør du |
Smuldre smøret i melet og samle deigen med litt vann. La den hvile kjølig en time. Kjevle deigen ut og kle en terteform med den (ca. 23 cm). Kok opp vann, maisenna, sukker og smør. La koke i 1-2 minutter. Pisk den kokende blandingen i eggeplommene. Ha i limesaften og skallet. La kremen avkjøles. Forstek bunnen ved 200 grader i 12-15 minutter nederst i ovnen. Fyll limekremen i bunnen. Bland forsiktig sukker i de stive eggehvitene og fordel marengsen over kremen. Stek videre 15-20 minutter ved 160 grader nederst i ovnen. |
Kilde: ho Wenche |
|