Tilbake

Plommepai

Serveres lunken.
Ingredienser Bilde
Paibunn:
60 g myk margarin
2 1/2 dl hvetemel
1 dl melis
100 g kesam

Fyll:
1 liter plommer
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 dl 10 % fløte
2 ts vaniljesukker
Plommepai
Slik gjør du
Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.
Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl. Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløtemelk, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene. Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Kilde: ho Wenche