Plommepai |
|
Serveres lunken. |
Ingredienser |
Bilde |
Paibunn: 60 g myk margarin 2 1/2 dl hvetemel 1 dl melis 100 g kesam
Fyll: 1 liter plommer 1 1/2 dl sukker 2 egg 2 dl 10 % fløte 2 ts vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl. Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløtemelk, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene. Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 minutter. |
Kilde: ho Wenche |
|