Saftig kake med poteter |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
100 g myk margarin 2 dl sukker 3 eggeplommer 3-4 kokte poteter 200 g mandler 1 dl sammalt hvete, grov 1 1/2 ts bakepulver 3 eggehviter
Glasur: 1 plate kokesjokolade 1 ss smør 1 ss kaffe evt. litt melis |
|
|
Slik gjør du |
Rør margarin og sukker hvitt og kremaktig. Ha i eggeplommer, malte poteter og malte mandler. Bland bakepulveret i melet og rør det inn. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i deigen til slutt. Bruk rund form (25 cm) eller liten langpanne. Smør forma godt eller kle den med bakepapir. Stek ved 175 grader i 20-30 minutter på nederste rille. La gjerne kaka stå noen minutter med ovnsdøra på gløtt, da faller den ikke sammen. Glasur: Smelt sjokoladen sammen med smøret og kaffen, rør evt. inn litt melis. Smør over kaka mens den er lunken. Pynt med mandler på. |
Kilde: ho Wenche |
|