Tilbake

Islandsk lagkake

Ingredienser  
100 g knust kjeks
75 g smør

4 eggehviter
100 g melis
140 g kokosmasse

4 eggeplommer
50 g melis
100 g smør
100 g kokesjokolade

2 kiwifrukter
Slik gjør du
Smuldre smør og kjeks godt sammen og trykk det ut i bunn og kanter på en rund form.
Pisk eggehvitene stive med melis. Vend kokosmassen i marengsen og fyll det i formen.
Stek kaka nederst i ovnen ved 150-160 grader i ca. 40 minutter.
Kaka vil heve seg mye til å begynne med, men faller noe sammen når den er stekt.
La den stå litt i formen før den taes ut.
Pisk eggeplommene med melis. Smelt smør og sjokolade over svak varme og la det avkjøle litt.
Rør smør og sjokolade i eggedosisen til en jevn krem. Bre den utover kaka. Pynt med kiwi og server pisket krem til.
Kilde: ho Wenche