Islandsk lagkake |
|
|
Ingredienser |
|
100 g knust kjeks 75 g smør
4 eggehviter 100 g melis 140 g kokosmasse
4 eggeplommer 50 g melis 100 g smør 100 g kokesjokolade
2 kiwifrukter
|
|
Slik gjør du |
Smuldre smør og kjeks godt sammen og trykk det ut i bunn og kanter på en rund form. Pisk eggehvitene stive med melis. Vend kokosmassen i marengsen og fyll det i formen. Stek kaka nederst i ovnen ved 150-160 grader i ca. 40 minutter. Kaka vil heve seg mye til å begynne med, men faller noe sammen når den er stekt. La den stå litt i formen før den taes ut. Pisk eggeplommene med melis. Smelt smør og sjokolade over svak varme og la det avkjøle litt. Rør smør og sjokolade i eggedosisen til en jevn krem. Bre den utover kaka. Pynt med kiwi og server pisket krem til. |
Kilde: ho Wenche |
|