Tilbake

Tyttebærpepperkake med tyttebærkrem

Serveres (gjerne lunken) med tyttebærkrem.
Ingredienser  
75 g margarin
3 egg
2 dl sukker (gjerne brunt)
2 dl tyttebærsyltetøy
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ts kanel
1 1/2 ts nellik
1 1/2 dl melk

Tyttebærkrem:
1 1/2 dl kremfløte
1 dl tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
Smør og strø en toliters form eller to enliters former.
Smelt margarinen og la den avkjøles.
Visp egg og sukker skummende. Rør forsiktig i margarinen og syltetøyet.
Bland mel, bakepulver og krydder.
Rør forsiktig ned melblandingen og melka i røra.
Hell røra i formen(e). Stekes ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Kaka skal være LITT løs inni når den er ferdig.
Kilde: ho Wenche