Tyttebærpepperkake med tyttebærkrem |
|
Serveres (gjerne lunken) med tyttebærkrem. |
Ingredienser |
|
75 g margarin 3 egg 2 dl sukker (gjerne brunt) 2 dl tyttebærsyltetøy 4 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 1/2 ts ingefær 1 1/2 ts kanel 1 1/2 ts nellik 1 1/2 dl melk
Tyttebærkrem: 1 1/2 dl kremfløte 1 dl tyttebærsyltetøy |
|
Slik gjør du |
Smør og strø en toliters form eller to enliters former. Smelt margarinen og la den avkjøles. Visp egg og sukker skummende. Rør forsiktig i margarinen og syltetøyet. Bland mel, bakepulver og krydder. Rør forsiktig ned melblandingen og melka i røra. Hell røra i formen(e). Stekes ved 175 grader i ca. 50 minutter. Kaka skal være LITT løs inni når den er ferdig. |
Kilde: ho Wenche |