Sjokoladekrem 1 og 2 |
|
Krem 2 er særlig egnet mellom lagene i kaka... |
Ingredienser |
|
Sjokoladekrem 1 1 dl vann 1 dl sukker 3 eggeplommer 150 g smør 50 g kokesjokolade 1 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem 2 3 egg 1 dl sukker 2 ts vailjesukker 1 ss maisenna 4 dl melk 150 g smør 1 plate kokesjokolade |
|
Slik gjør du |
Sjokoladekrem 1: Kok vann og sukker til en seig og tyktflytende sukkerlake (7-8 minutter). Rør eggeplommene sammen. Hell den varme sukkerlaken i under pisking. Pisk videre til blandingen er noe avkjølt, pisk så inn smøret, litt om gangen. Tilsett smeltet sjokolade og vaniljesukker.
Sjokoladekrem 2: Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker og maisenna i en tykkbunnet kjele. Spe med melk over middels varme. Rør hele tida til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn smeltet sjokolade. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne en stund i fryseren. |
Kilde: ho Wenche |
|