Delikat moussekake |
|
Bruk fersken-, ananas-, appelsinjuice eller annen juice med fruktkjøtt.
8 porsjoner. |
Ingredienser |
|
3 dl smuldret havrekjeks 3 ss hakkede pekannøtter 3 ss smeltet smør eller margarin 3 ss honning 1 dl fruktjuice 4 gelatinplater 3 store, skrelte ferskener (helst ferske) 3 ss sukker 1 ss presset sitronsaft 1 ss vaniljesukker 2 dl yoghurt med vaniljesmak 2 dl kesam eller cottage cheese
|
|
Slik gjør du |
Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av en springform (22 cm). Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Kok opp juicen. Løs gelatinen i den kokende juicen. Avkjøl blandingen. Hvis du bruker fersk frukt, må den kokes før du kan bruke den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke ca. 5 minutter eller til fersknene er møre. Rør inn vaniljesukker. Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, sett de til side så lenge. Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskina til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell moussen over. Sett kaka kjølig i ca. 3 timer. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|