Tilbake

Delikat moussekake

Bruk fersken-, ananas-, appelsinjuice eller annen juice med fruktkjøtt. 8 porsjoner.
Ingredienser  
3 dl smuldret havrekjeks
3 ss hakkede pekannøtter
3 ss smeltet smør eller margarin
3 ss honning
1 dl fruktjuice
4 gelatinplater
3 store, skrelte ferskener (helst ferske)
3 ss sukker
1 ss presset sitronsaft
1 ss vaniljesukker
2 dl yoghurt med vaniljesmak
2 dl kesam eller cottage cheese
Slik gjør du
Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av en springform (22 cm). Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Kok opp juicen. Løs gelatinen i den kokende juicen. Avkjøl blandingen. Hvis du bruker fersk frukt, må den kokes før du kan bruke den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke ca. 5 minutter eller til fersknene er møre. Rør inn vaniljesukker. Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, sett de til side så lenge. Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskina til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell moussen over. Sett kaka kjølig i ca. 3 timer.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche