Lady Goldenglow |
|
Kaka skal egentlig lages med appelsin, men du kan bruke sitron eller en blanding av begge deler. |
Ingredienser |
|
125 g margarin 2 1/2 dl sukker 2 egg 2 eggehvite skall av 1/2 appelsin/sitron 1 1/2 dl melk 4 dl hvetemel (240 g) 1 1/2 ts bakepulver 1 ss kakao i halve røra
Fyll: 75 g smør 250 g melis 1 eggeplomme ca. 1 ss appelsinsaft/sitronsaft revet skall av 1/2 appelsin/sitron 1/2 plate kokesjokolade |
|
Slik gjør du |
Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg om gangen og eggehviten. Ha i revet skall, melk, mel og bakepulver. Rør sammen. Legg halvparten av røra i klatter i en rund form (24 cm). Ha kakao i resten av røra, fordel den innimellom den lyse. Stek kaka ved 180 grader i ca. 45 minutter, nederst i ovnen. Når kaka er avkjølt, deles den i to lag og fylles.
Fyll: Rør smør, melis, eggeplomme og appelsin/sitronsaft og skall lett og luftig. ta av 1/3 av fyllet til topplaget. Rør inn smeltet sjokolade i resten av røra. Legg lagene sammen med sjokoladefyll mellom. Dekk toppen med lyst fyll og stryk eller sprøyt sjokoladefyll rundt kanten. Dryss revet sjokolade over. |
Kilde: ho Wenche |
|