Tilbake

Lady Goldenglow

Kaka skal egentlig lages med appelsin, men du kan bruke sitron eller en blanding av begge deler.
Ingredienser  
125 g margarin
2 1/2 dl sukker
2 egg
2 eggehvite
skall av 1/2 appelsin/sitron
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel (240 g)
1 1/2 ts bakepulver
1 ss kakao i halve røra

Fyll:
75 g smør
250 g melis
1 eggeplomme
ca. 1 ss appelsinsaft/sitronsaft
revet skall av 1/2 appelsin/sitron
1/2 plate kokesjokolade
Slik gjør du
Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg om gangen og eggehviten. Ha i revet skall, melk, mel og bakepulver. Rør sammen.
Legg halvparten av røra i klatter i en rund form (24 cm). Ha kakao i resten av røra, fordel den innimellom den lyse. Stek kaka ved 180 grader i ca. 45 minutter, nederst i ovnen. Når kaka er avkjølt, deles den i to lag og fylles.

Fyll: Rør smør, melis, eggeplomme og appelsin/sitronsaft og skall lett og luftig. ta av 1/3 av fyllet til topplaget. Rør inn smeltet sjokolade i resten av røra.
Legg lagene sammen med sjokoladefyll mellom. Dekk toppen med lyst fyll og stryk eller sprøyt sjokoladefyll rundt kanten. Dryss revet sjokolade over.
Kilde: ho Wenche