Knekk-kake |
|
Fra farmors oppskriftsbok fra 1954.
12-16 stykker. |
Ingredienser |
|
2 egg 1 1/2-2 dl sukker 75-100 g smør 2 - 2 1/2 dl mel 1 1/2 ts bakepulver 1/2 dl fløte
Knekkglasur: 50 g mandler (1 dl) 50 g smør 50 g sukker (2 ss) 1/2-1 ss fløte eller melk 1 dessertskje mel
|
|
Slik gjør du |
Skåld mandlene til glasuren og snitt de fint. Visp eggedosis. Rør det smeltede, avkjølte smøret i. Bland i mel med bakepulver og fløte vekselsvis. Stek i smurt og strødd form, rund eller avlang, ved 175-200 grader, til kaka har fått en lett lysegul farge og er stivnet. Bland alt til glasuren og la det så vidt få et oppkok. Trekk kaka ut og smør et jevnt lag med glasur over. Stek til den får en fin gullglinsende farge. La kaka stå en stund så glasuren stivner. Hvelv den ut på et lokk og så direkte på fatet. |
Kilde: ho Wenche |
|